IK ZOEK EEN DESIGNER .nl
... voor wanneer je een designer nodig hebt.

Wat doet deze "een designer"

Gilian Algra studeerde in 2011 af aan Academie Minerva met een specialisatie als Grafisch Ontwerper. Sindsdien is ze werkzaam geweest in verschillende takken binnen het beroepsveld waaronder verpakkingsontwerp, huisstijl-ontwikkeling, beursstand-ontwerp, drukwerk design en online media.

Met meer dan 7 jaar ervaring heeft Gilian haar eigen werkwijze ontwikkeld waarmee ze elk design-vraagstuk tot een visueel succes kan brengen. Ze werkt graag in het team-verband omdat het een kick geeft om samen naar 'grotere', creatieve resultaten te streven en samenwerken inspireert. Maar ook als ZZP-er is ze actief en levert ze zelfstandig menig smakelijk design.

Nieuwsgierig naar Gilians designs?
Bekijk hier voorbeelden van haar ontwerpen >>

Vertellen zonder woorden

Volgens Gilian draait ontwerp kort gezegd over "vertellen zonder woorden" en noemt zichzelf daarom wel eens "plaatjesmaker". Goed design brengt een boodschap al over voordat de kijker toekomt aan lezen. Kleur- en beeldkeuze, ordening, stijl, (combinatie van) media vormen samen een geheel dat tot de verbeelding spreekt en het juiste gevoel overbrengt.

Maar is beeld en stijl dan alles? Zeker niet. Het opstellen van duidelijke tekst met de juiste toon is belangrijk om een boodschap over te brengen en deze verder uit te diepen. Ook daar draait Gilian haar hand niet voor om.

Over deze "een designer"

Als haar hele leven wordt Gilian "heel creatief" en "enthousiast" genoemd. In haar voorgaande en huidige hobby's, opleiding en werk heeft deze eigenschap een bepalende factor gehad. Interesse in design, kunst en creatie heeft altijd bestaan. Gilian gaat vol voor de projecten waar ze aan begint en vindt manieren om het onwaarschijnlijke mogelijk te maken. Inspiratie haalt Gilian uit alle hoeken; daarbij komt het goed uit dat ze breed geïnteresseerd is, en vol enthousiasme in een nieuw onderwerp, thema of nieuwe branche duikt.

"Daar komt de stoomtrein". Uitdagende projecten vragen om doorlopende inzet en een goede planning. Soms moet er onverwacht wel eens "gevlamd" worden, en moet in korte tijd veel werk geleverd worden. Gelukkig levert het succesvol afronden van ontwerpprojecten Gilian veel tevredenheid op en houd ze haar hoofd koel als tijd krap lijkt te worden. Belangrijk is dat het werk af komt; soms betekent dat wat harder aanpakken en doorgaan.

"Denken én doen gaan hand in hand!" Vóór het begin een plan hebben, maar flexibel blijven op je weg. In dit werk waar ideeën moeten worden omgezet in iets tastbaars is het niet verstandig lukraak te beginnen. Conceptontwikkeling kan vragen om creatieve brainstorm, maar planning en afspraken zijn een belangrijk onderdeel van design-projecten. Toch kan elk creatief traject kan verrassende zijpaden opleveren die een ontwerp kunnen versterken. Daarom past Gilian flexibiliteit toe in haar werk en blijft ze opstaan voor inspiratie en nieuwe ingevingen.